Συμβουλές καλής χρήσης σίτας

Η ύπαρξη σίτας στα κουφώματα ενός χώρου είναι πλέον απαραίτητη. Όχι μόνο αποτρέπουν την είσοδο ενοχλητικών εντόμων, κυρίως το καλοκαίρι, αλλά παράλληλα επιτρέπουν τον ελαφρύ αερισμό του χώρου.  Η διάρκεια ζωής τους, όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κυρίως όμως από την φροντίδα που εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε σε αυτές. Οι σίτες λερώνονται πολύ εύκολα λόγω της θέσης όπου βρίσκονται και της καθημερινής επαφής με χνούδια, φύλλα, ζωύφια και σκόνη από τον αέρα. Κρίνεται έτσι απαραίτητος ο συχνός καθαρισμός τους, ώστε να αποφεύγονται οι αιτίες που τις κάνουν να φθείρονται και να καταστρέφονται. Η σωστή συντήρηση της σίτας είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και με σωστό τρόπο.

 

Αρχές καλής χρήσης σίτας:

 

  1. Τα κανάλια στα οποία κινείται η σίτα συχνά μαζεύουν σκουπιδάκια, τα οποία δυσκολεύουν την λειτουργία της λόγω της τριβής, μπορούν να προκαλέσουν βλάβες και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της σίτας. Ο λόγος για αυτό είναι η μεγάλη πίεση που ασκείται στο πανί, με αποτέλεσμα αυτό να σκίζεται. Ο συχνός καθαρισμός επιτρέπει στη σίτα να κινείται ελεύθερα και με όσο το δυνατόν λιγότερη τριβή. Ο καθαρισμός των καναλιών μπορεί να γίνει με το μακρόστενο εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας και στη συνέχεια με ένα μαλακό βρεγμένο πανί να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα. Μην αφήνετε το νερό να παραμένει εντός των οδηγών. Καθαρίστε τη σίτα με απαλές κινήσεις τη σίτα σου και με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μη σκιστεί η σίτα.
  2. Όσον αφορά το πανί της σίτας, ο πιο εύκολος και συχνός τρόπος καθαριότητας του είναι το ελαφρύ τίναγμα και στην συνέχεια καθαρισμός με υγρό μαλακό πανί. Αποφεύγετε την εφαρμογή σκληρών απορρυπαντικών στον καθαρισμό της σίτας και προτιμάτε ένα ήπιο καθαριστικό. Φροντίστε επίσης το πανί σας να μην είναι οποιοδήποτε πανί αλλά ένα πανί μικροϊνών (microfiber). Είναι ιδανικό και για καθαρισμό μόνο με νερό και χωρίς απορρυπαντικό, καθώς “δεσμεύει” την σκόνη κατά το σκούπισμα της σίτας.
  3. Όταν δεν χρησιμοποιούνται οι σίτες, προτείνεται να παραμένουν μαζεμένες. Μπορείτε να ανοιγοκλείνετε τις σίτες μια φορά την εβδομάδα, ακόμα κι αν δεν έχει έρθει ο καιρός να τις χρησιμοποιήσετε, ώστε να παραμένουν σε φόρμα.
  4. Οι σίτες δεν πρέπει να λειτουργούν σε συνθήκες ανεμοπίεσης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα πρέπει η σίτα να διπλώνεται, για να αποφεύγεται η καταπόνηση της. Αν η σίτα λειτουργήσει υπό ανεμοπίεση, θα έχει ως αποτέλεσμα να τυλίξει με λάθος τρόπο το πανί και αυτό θα επηρεάσει την σωστή λειτουργία της.
  5. Αποφύγετε τη χρήση λιπαντικών, γράσου, διαλυτών και λαδιών στα μηχανικά μέρη. Επιλέγετε η λίπανση των μηχανισμών να γίνεται με σπρέι σιλικόνης. Συνίσταται να χρησιμοποιήσετε το προϊόν, τουλάχιστον μια φορά κάθε τρεις μήνες, για να αποφεύγεται η εμπλοκή του μηχανισμού.
  6. Να  αποφεύγετε τους απότομους χειρισμούς της σίτας.
  7. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο μηχανικό πρόβλημα σε σχέση με τις σίτες σας, επικοινωνήστε μαζί μας, για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη συντήρηση και επισκευή τους.

 

Ο αποτελεσματικός καθαρισμός σίτας εξαρτάται και από το είδος της σίτας που έχετε στο χώρο σας. Σε κάποιες σίτες μπορεί να είναι πιο απαιτητικός από άλλες, σε κάθε περίπτωση όμως ο αποτελεσματικός καθαρισμός και συντήρηση αποτρέπει την αντικατάσταση του πανιού.

 

Ο καθαρισμός προτείνεται να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.



Login-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης