Γιατί αξίζει να αντικαταστήσετε τα παλιά σας κουφώματα

Τα κουφώματα είναι πολύ βασικά σε κάθε χώρο, για αυτό και η καλή τους κατάσταση επηρεάζει κατά πολύ την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτόν. Άλλωστε, ο κύριος ρόλος τους είναι ο διαχωρισμός του εσωτερικού από το εξωτερικό περιβάλλον, για αυτό και η απόδοση τους είναι ικανή να συμβάλλει καθοριστικά στη θερμική άνεση μέσα στο χώρο, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30% και εξόδων για θέρμανση έως και 20%. Από την άλλη πλευρά, τα παλιά κουφώματα αποτελούν έναν από τους κύριους υπεύθυνους για την απώλεια ενέργειας, η οποία μπορεί να περιοριστεί με την αντικατάσταση τους από συστήματα νέας τεχνολογίας, με ισχυρές θερμομονωτικές ιδιότητες, ειδικά σχεδιασμένα για την καλύτερη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Πότε πρέπει να επισκευάσετε και πότε να αντικαταστήσετε τα κουφώματα σας;

Σε κάποιες περιπτώσεις, η επιλογή της επισκευής είναι εφικτή και πιο οικονομική λύση. Ωστόσο αν υπάρχουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα κουφώματα σας, τότε η αντικατάσταση είναι αναπόφευκτη.

Αναμφίβολα η ολική αντικατάσταση των κουφωμάτων ενός χώρου είναι ένα σημαντικό οικονομικό έξοδο. Υπάρχει όμως ακόμα μια λύση που θα μπορούσε να βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες του σπιτιού σας με μικρότερο κόστος. Μπορείτε, όμως να αξιολογήσετε την ενεργειακή κατάσταση του χώρου σας και να αντικαταστήσετε μόνο εκείνα που πλήττονται περισσότερο από ενεργειακή απώλεια.

Άλλες περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται αντικατάσταση

Η βελτίωση της τεχνογνωσίας έχει οδηγήσει στην κατασκευή κουφωμάτων με καλύτερες θερμομονωτικές ικανότητες συγκριτικά με εκείνα που είχαν κατασκευαστεί τις προηγούμενες δεκαετίες. Επομένως κάποιοι ακόμα λόγοι για αντικατάσταση των παλιών σας κουφωμάτων είναι οι ακόλουθοι:

 1. Έχετε συρόμενα, χωνευτά κουφώματα. Πρόκειται για το είδος κουφώματος με τις μεγαλύτερες ενεργειακές απώλειες.
 2. Τα κουφώματα σας έχουν μονά τζάμια, τα οποία δεν παρέχουν θερμική άνεση σε καμία περιβαλλοντική συνθήκη (κρύο, ζέστη).
 3. Αν τα κουφώματα σας δεν έχουν συντηρηθεί σωστά με την πάροδο των χρόνων, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απορρύθμιση ή ακόμα και καταστροφή των μεντεσέδων, του μηχανισμού και άλλων λειτουργικών μερών του κουφώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κουφώματα να μην εφαρμόζουν σωστά και να μπάζουν. Περισσότερες συμβουλές για τη συντήρηση των κουφωμάτων σας μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.buildingdoors.gr/syntirisi-koufomaton.el.aspx

Ποια είναι τα οφέλη της αντικατάστασης κουφωμάτων

 1. Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση δαπανών για θέρμανση και ψύξη.
 2. Ικανοποίηση απαιτήσεων για υδατοστεγανότητα, ηχομόνωση, θερμομόνωση, αντοχή στην ανεμοπίεση και ελέγχο της ηλιακής ακτινοβολίας. - Καλύτερη ρύθμιση φωτισμού, αερισμού και οπτικοακουστικής επικοινωνίας.
 3. Μεγάλη ενίσχυση της ασφάλειας του χώρου.
 4. Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, τεράστια αντοχή και λειτουργικότητα.
 5. Χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το κτίριο γίνεται ανθεκτικότερο στις ακραίες καιρικές συνθήκες, στην απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, σε ανέμους, στην ατμοσφαιρική μόλυνση κλπ.
 6. Επένδυση με αισθητή βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης και στην ποιότητα διαμονής.
 7. Ελάχιστες απαιτήσεις για συντήρηση των κουφωμάτων.
 8. Αισθητική αναβάθμιση του χώρου.
 9. Αύξηση αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Αν δεν σκοπεύετε να κατοικήσετε σε αυτό το χώρο, αλλά επιθυμείτε είτε να το πουλήσετε είτε να το μισθώσετε, η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του από την αντικατάσταση κουφωμάτων θα αυξήσει την αξία του, με αποτέλεσμα να έχετε πιο συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες.

Αντικατάσταση μέσω του προγράμματος Εξοικονομώ 2021

Στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021, η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι μια από τις κύριες επιλέξιμες παρεμβάσεις. Έτσι αν αποφασίσετε να προχωρήσετε είτε σε ολική αλλαγή είτε σε αντικατάσταση ενός μέρους των κουφωμάτων σας, το Εξοικονομώ 2021 είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το κάνετε, χωρίς να πρέπει να δαπανήσετε μεγάλα ποσά. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.buildingdoors.gr/exoikonomo-2021.el.aspxLogin-iconLogin
active³ 5.5 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης